''U nekim slučajevima tekst i glas jednostavno nisu dovoljno. Ništa ne može zamijeniti kada vidite prve korake vaših unuka ili lice vašeg djeteta koje studira u inozemstvu'', napisali su jučer na službenom blogu WhatsAppa najavljujući dolazak opcije koju su brojni korisnici s nestrpljenjem iščekivali već duže vrijeme.

Riječ je o opciji videopoziva koja će tijekom sljedećih dana postati dostupna više od milijardu korisnika ove aplikacije te ona predstavlja, kako su napomenuli u ovoj kompaniji, sljedeći korak u njihovim nastojanjima u povezivanju ljudi.

Točan dan lansiranja ove opcije nije poznat, no to bi moglo biti već ovog tjedna, a mogućnost videopoziva dobit će korisnici pametnih telefona koje pokreće Android, vlasnici iPhonea i smartphonea s mobilnim Windowsima.

S ovom opcijom WhatsApp (čiji je vlasnik Facebook) kreće na tržište na kojem su već dostupni brojni slični proizvodi poput Skypea i Appleovog FaceTimea, javlja Zimo.co. Ipak, s obzirom na jaku veliku korisničku bazu WhatsAppa – ovo je jedan od rijetkih servisa s više od milijardu aktivnih korisnika, sigurno je kako će ova aplikacija u vrlo kratkom vremenu zauzeti veliki dio tržišta. Iz ove kompanije kažu kako su tijekom godina primili brojne zahtjeve korisnika za omogućavanjem video poziva i ti su zahtjevi sada ispunjeni.

WhatsApp počeo je 2009. kao aplikacija za slanje poruka da bi s vremenom korisnicima omogućio glasovnu, a sada i video komunikaciju, a iz ove kompanije sigurno će nastaviti s razvojem aplikacije, no analitičari napominju kako se bliži vrijeme da Zuckerberg i ekipa napokon unovče njenu popularnost i veliki broj korisnika.