Čeka se u redu. Kupci su gotovo isključivo muškarci, a za parkiranje automobila traži se mjesto više. Štand s neretvanskim mandarinama smješten uz Staru Samoborsku cestu u Bestovju na vrlo frekventnom mjestu blizu rotora i nedaleko mosta koji ga spaja sa Zagrebom, ovih je dana najpopularnije mjesto na kojem staju vozači koji se zateknu u blizini. I ne samo u blizini kako smo se uvjerili na licu mjesta, piše Jutarnji.hr

I mi smo krenuli iz redakcije iz centra grada prema Bestovju. Sjeli smo u testni Lexus i krenuli kušati te mandarine, o čijoj se slatkoći gradom priča već nekoliko dana, ali i zbog fotografija prodavačice koje su napravili kupci i namjernici, a koje vjerojatno i vama već drugi dan zasipaju Viber i WhatsApp.
 

Dočekala nas je simpatična 20-godišnja Kristina Penava, inače Rabljanka, a premda je bilo već 15 sati, promet nesnosan, a ona na štandu u dimu i buci automobila, sa smješkom nas je uslužila.

Iza nje se već nalazila veća hrpa praznih kutija za mandarine pa nam je rekla kako je to već sasvim uobičajeno te da dnevno od 9 do 19 sati ode i 300 kilograma opuzenskih mandarina.

No, teško smo mogli zadržati njenu pažnju jer je imala pune ruke posla, a kada je mladić samo izašao iz automobila i pitao može li napraviti selfie s njom samo se nasmijala, pristala i potom nam rekla da se to stalno dešava. "To da stalno netko trubi kad prođe već sam se navikla, a evo sad su se već pojedinci kao što vidite došli i fotkat, a kad već pitate, sudara još nije bilo", govori nam uz smijeh.

Uostalom kako to izgleda kod Kristine na štandu s proizvodima OPG-a iz doline Neretve pogledajte u našem videu.

Tko zna, možda i vas odjednom uhvati želja za mandarinama...

Jutarnji.hr