Dvije osobe iz Mostara uhitili su pripadnici Policijske uprave Trebinje u Nevesinju nakon što su pronašli zasad sa 60 stabljika indijske konoplje visine do jednog metra, te nakon pretesa još oko dva kilograma marihuane.

Zasad je pronađen u mjestu Kokorine, a kako saznajemo uhićeni su Mustafa M. M. i Esad M.

Pretresom kuće, okućnice i motornih vozila koja koriste uhićeni u Mostaru pronađena su oko dva kilograma marihuane, te određena količina oružja i municije, minsko-eksplozivnih sredstava i mobilni telefoni.

Okružno javno tužiteljstvo u Trebinju naložilo je poduzimanje mjera na dokumentiranju krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet droge, kriminalističku obradu uhićenih i nakon toga njihovo puštanje na slobodu, a dostavljanje izvještaja o počinjenom krivičnom djelu naknadno.

U aktivnostima su  sudjelovali i pripadnici Federalne uprave policije, Terenskog centra u Mostaru.

Policijska uprava Trebinje je u zadnjih devet mjeseci zabilježila 12 krivičnih djela neovlaštena proizvodnja i promet droge, kao i više od 70 prekršaja zlouporabe droge u kojima je oduzela ukupno pet grama heroina, 72,5 grama kokaina, 164,2 grama marihuane, 10 stabljika indijske konoplje i osam tableta ekstazija.