Živimo u vremenu kojega potresaju brojne krize, od zdravstvene do financijske. Posljedice svih tih kriza osjetimo svakodnevno. Neka poduzeća, koja su poslovala s velikom dobiti, ili su pred slomom ili im je takva sudbina neizbježna.

Ulaganja u ovakvim vremenima, rijetka su, jer nitko ne zna što će se dogoditi u bliskoj budćnosti i manje ili više, sve je prilično usporeno i stavljeno na stand by.

Odlučiti se na bilo kakvo ulaganje, posebno u BiH, i još više u Rami, veliki je rizik. I prije koronakrize, svi ulagači, oni potencijalni ili oni ozbiljni, Ramu su zaobilazili u širokom luku.

Realizirati višemilijunsko ulaganje u pokretanje turizma i ne stati na tome, nego se okrenuti novim ulaganjima, onim proizvodnim, vrijedno je velike pozornosti, tim više što se ulažu vlastita sredstva, bez bilo kakvih kreditnih opterećenja.

Jedan od takvih, slobodno možemo reći rijetkih ulagača, jest vlasnik Etno sela „Remić“, Radovan Remić. Čovjek, koji je svoj zarađeni novac u inozemstvu uložio u rodni kraj i koji je tim potezom, praktično promijenio stanje u jednom malom, povratničkom mjestu.

Uz ulaganje u turizam, prateći svjetske trendove, ulaže i u obnovljive izvore energije i eko projeke.

Posjetili smo Etno selo „Remić“ i od njegovog vlasnika iz prve ruke, doznali smo što se trenutačno radi, i što se planira u bliskoj budućnosti.

Detalje pogledajte u videoprilogu: