Leicester je došao na korak do naslova u Premierligi pobijedivši kod kuće u 35. kolu Swansea s 4-0. Momčad Claudia Ranierija lako je došla do pobjede nad Velšanima pogocima Riyada Mahreza (10), Jose Leonarda Ulloe (30, 60) i Marca Albrightona (85).

'Lisicama' je to čak 22. pobjeda u 35 kola i jedna od najuvjerljivijih koje su postigli ove sezone i to bez suspendiranog prvog strijelca Jamiea Vardya. U sljedećem kolu Leicester gostuje kod Manchester Uniteda, potom dočekuju Everton i u zadnjem kolu idu Chelseaju.
 
U ranije odigranoj nedjeljnoj utakmici 35. kola Sunderland i Arsenal su odigrali 0-0, pa su se 'topnici' oprostili od utrke za naslovom. Sunderland, koji se bori za ostanak, je uspio na svom stadionu izboriti bod protiv Arsenala. Najveću šansu za utakmici propustio je domaći igrač Patrick van Aanholt koji je pogodio vratnicu, a potom se nisu iskazali niti strijelci Arsenala.

Tri kola prije kraja Leicester ima 76 bodova, osam više od Tottenhama koji u ponedjeljak dočekuje WBA. Arsenal je četvrti s 64 boda, koliko ima i trećeplasirani Manchester City.