MMA ratnica u slamka kategoriji Monique Bastos bila je na putu na trening jiu-jitsua s dva prijatelja u brazilskoj Açailandiji u utorak navečer kada su je napala dvojica muškaraca.

Na kraju su zbog svoje odluke gorko požalili, barem jedan od njih. Razlog? Jedan od njih dobio je batine kakve ne pamti i molio je za milost prije dolaska policije, dok je drugi pobjegao i za njim se traga.

"Išla sam na trening jiu-jitsua kada su nas presreli na motociklima i rekli nam da žele naše mobitele. Shvatila sam da nisu naoružani kada sam im pružala mobitel. Kada su pokušali pobjeći, podigla sam stražnji dio motocikla i pali su na tlo. Momak koji mi je uzeo mobitel je pobjegao, ali sam drugog uspjela dohvatiti“, objasnila je Bastos, koja iza sebe ima šest profesionalnih MMA borbi za MMAFighting.com.

Bastos je razbojnika savladala zahvatom gušenja i uhvatila ga u takozvani "trokut". Tako ga je držala nekih 15-ak minuta sve dok nije došla policija, a jadan je pljačkaš snimljen u suzama kako moli za milost.

"Nije mi ovo prvi put da su me pljačkali i ovo je drugi put da sam se uspjela oduprijeti. Prije su imali noževe i bio je to veliki rizik, ali uspjela sam se obraniti“, zaključila je atraktivna Bastos.