Uzrečica "vjerujte samo onome što vidite" u ovom slučaju definitivno ne vrijedi, jer sve ono što ćete vidjeti u ovom sjajnom videu zapravo je samo optička iluzija za koju su zaslužni kreativci iza i ispred kamere...

Pod "patronatom" Red Bulla, na čijem je YouTube kanalu objavljen video, Jason Paul i prijatelji "pustili su kreativnost s lanca". Sjajna ideja, vrhunska izvedba, pravi kut kamere, popriličan broj ponavljanja i odlična video produkcija zaslužni su za otprilike dvije minute zabave u kojima ćete se vrlo vjerojatno oduševiti. Isto tako, poprilično smo sigurni da ćete video pogledati barem još jednom kako biste pokušali otkriti o kakvom se zapravo iluzionističkom triku radi. Iako je u konačnici stvar poprilično jednostavna ili možda tako izgleda, radi se o doista majstorskom uratku koji je u svakom kadru odrađen vrhunski.
 

Ujedno, ovo je dokaz kako se i bez specijalnih efekata odrađenih na računalu mogu napraviti stvari koje izgledaju fascinantno i nerealno, a doista se događaju u našem vidnom polju. Ključ? Ključ je prije svega spomenuta kreativnost, nakon toga je naglasak na detaljima koji povlače granicu između mogućeg i nemogućeg. Pravi kut kamere, točno specificiran trenutak u kojem se mora odraditi skok ili automobil koji izgleda kao pravi iako se radi o "autiću na daljinsko"... Sve to i još puno više možete pogledati u ovom videu koji se, ako nas pitate, svakako isplati pogledati i to ne jednom... Ako ni iz drugog ili trećeg puta ne uspijete shvatiti kako im je uspjelo kreirati ovu iluziju, ostaje vam da posjetite ovaj link na kojem je sve objašnjeno.