Senzacionalizam i crna kronika su vijesti koje se plasiraju u udarnim terminima. Kao rijetkost ili svjetla točka u svakodnevnom sivilu „bljesne“ pokoji dokumentarac ili neka životna priča koja može svima bit za primjer. U današnjem svijetu živjeti po moralnim načelima vrlo je teško i rijetke su žive osobe koje bi mogle biti primjeri svima. Jedna od tih rijetkih osoba, zasigurno je fra Ilija Barišić, hrvatski misionar s najduljim „stažom“ u Africi.

Svećenik franjevac rodom iz Rame punih 40. godina radi, podučava i obraća ljude u Kongu. U svojoj župi Kimbulu već cijeli niz godina dijeli i dobro i zlo s župljanima. Gradi škole i pomaže svima onima koji su potrebni pomoći. Ostaviti sve i otići u Afriku, samo po sebi je nešto veliko. Unatoč čestim opasnostima, a nerijetko i smrtnim opasnostima živjeti i preživjeti 40. godina, nešto je što mogu samo rijetki i od Boga odabrani.

BHT prikazao je dokumentarac o fra Iliji Barišiću i njegovom životu i radu u Kimbulu-u. Zahvaljujući Internetu i ljudima koji su taj dokumentarac „podigli“ na mrežu, u prilici ste pogledati kako živi i radi fra Ilija i kakav je način života u njegovoj misiji.