Uz viku, guranje, udaranje i prijetnje motkama i noževima, najbrži i najjači uspjeli su ući u vlak

Makedonija i Srbija sve teže se nose s navalom očajnih izbjeglica, većinom Sirijaca, a scene koje dolaze iz tih zemalja užasavaju ostatak Europe, poglavito birokrate iz Bruxellesa. Posebno je dramatično bilo danas u južnoj Makedoniji, u gradu Gevgeliji, gdje su kamere zabilježile očajne migrante kako se tuku za svoje mjesto u vlaku za Srbiju,

Blic piše da je kaos nastao nakon kašnjenja vlaka, a više od tisuću migranata nastojalo je domoći se svog mjesta u njemu. Uslijedila je gužva, otimanje za mjesto, pa čak i tučnjava. Neki su iz vagona izlazili s lakšim ozljedama.

Uz viku, guranje, udaranje i prijetnje motkama i noževima, najbrži i najjači su uspjeli ući, a najgore su prošli oni s malom djecom.

U stampedu prilikom ulaska u vlak mogla su se vidjeti i djeca koja plaču i dozivaju svoje roditelje, a i odrasli su bili prilično zbunjeni i trčali kako bi zauzeli svoje mjesto, da bi tek po ulasku pitali je li to vlak koji ide prema Srbiji.

Jedan dječak je doslovno ubačen u vlak zajedno sa masom, a onda je shvatio da mu je obitelj ostala vani. Očajnički je dozivao majku, a onda su ga kroz prozor izbacili iz vlaka.