Luka Modrić posljednjih dana je glavna tema španjolskih medija.

Razlog je što najveći klub na svijetu svojoj vremešnoj (37) hrvatskoj legendi još nije ponudio novi ugovor, a aktualni Modrićev s Realom završava za samo tri mjeseca.

Modrićeva starost te potreba da ga se često pošteđuje navode se kao glavni razlozi što Real oklijeva oko toga. Uz to, u zadnje vrijeme Španjolci sve više pišu da je Real jako blizu odluke da na ljeto pusti Modrića nakon 11 godina u klubu, prenosi Index.hr.

To se objašnjava time što Modrić na ljeto navršava 38 godina te da nema smisla graditi novu momčad na veteranu, tim prije što je Real u zadnje dvije sezone uzgojio, doveo i vratio Camavingu, Tchouaménija, Ceballosa, Valverdea, igrače spremne dostojno naslijediti možda najbolju vezu u povijesti Reala.

Casemiro je već otišao, a Modriću i dosta mlađem Kroosu (33) ugovori završavaju u lipnju i za sada nema produljenja.

U prilog tome da Modrić odlazi idu i natpisi o tome da Realov predsjednik Florentino Perez kod Carla Ancelottija inzistira da postupno iz prvog sastava isključuje Modrića i Kroosa.

Anton Maena, voditelj na slušanoj radijskoj postaji Cadena Ser i jedan od najpoznatijih španjolskih sportskih novinara, otkriva preokret u odnosu na spomenute natpise i vijesti: Real još nije Modriću ponudio novi ugovor, ali to će napraviti uskoro.