Marin Čilić pobijedio je u trećem kolu Mastersa u Parizu Davida Goffina sa 6:3, 7:6 (9) i tako izborio završni turnir osmorice najboljih u Londonu, drugi put u svojoj karijeri.

U meču u kojem nismo gledali spektakularan tenis Čilić je Belgijca slomio sredinom prvog seta te u dramatičnom tie-breaku drugog kojim je osigurao četvrtfinale u Parizu.

Prvi set obilježio je festival breakova - Čilić je poveo 2:0, onda su viđena dva breaka u nizu, pa zatim i još dva kod 4:2 da bi na kraju hrvatski tenisač iskoristio treću set-loptu.

No, bio je to tek uvod u pravu dramu koja je viđena u završnici drugog seta gdje je Goffin kod 5:3 servirao za 1:1 u setovima, ali u tom gemu nije osvojio niti jedan poen pa je Čilić odveo set u tie-break. A tamo - ludnica.

Čilić je odmah napravio mini-break, ali zatim i odmah izgubio prednost. Kod 2:2 su ponovno viđena dva mini-breaka, po jedan na obje strane, a zatim je prvi hrvatski reket odjurio na 6-3 i izborio tri vezane meč-lopte. Nakon što je na prvu izašao na mrežu mnogi su već proslavili pobjedu, međutim napravio je veliku pogrešku i poslao lopticu u mrežu, a zatim i izgubio sljedeća dva poena.