Hrvatska rukometna reprezentacija s početkom u 20.30 igra utakmicu koja joj može donijeti polufinale Europskog prvenstva.

S početkom u 20.30 Hrvatska u Beču protiv Njemačke igra ključni susret rukometnog Europskog prvenstva. Pobjeda Kaubojima, uz pobjedu Španjolske protiv Austrije, sigurno donosi polufinale, dok s porazom moramo slaviti u iduće dvije utakmice kako bi imali šanse za polufinale.
 
Njemačka je na jedvite jade prošla u drugu fazu natjecanja. U prvom krugu je uvjerljivo poražena od Španjolske, da bi u posljednjem kolu jedva slavila protiv Nizozemske s jednim golom razlike i bez bodova stigla u Beč.

Posljednji službeni susret Hrvatska i Njemačka odigrali su prije godine dana u Kolnu u sklopu drugog kruga Svjetskog prvenstva. Nijemci su slavili s 22:21, te praktički eliminirali Kauboje iz borbe za osvajanje medalje.

Pobjede Hrvatske i Španjolske (protiv Austrije) osiguravaju objema reprezentacijama polufinale već danas. To ne bi trebao biti dodatni pritisak na Kauboje, već na Nijemce koji se porazom opraštaju od mogućnosti osvajanja medalje.

Gol.hr