Hrvatska nogometna reprezentacija je u subotu u Osijeku u 3. kolu u skupine E kvalifikacija za EURO 2020. protiv Walesa slavila sa 2-1 (1-0), u utakmici koja odigrana po velikoj vrućini.

Ponovno se potvrdilo da je Osijek sretan za hrvatsku reprezentaciju. Bila je ovo 12. utakmica u Osijeku, a hrvatska vrsta je ostvarila deset pobjeda i dva remija. Također, po treći puta je u Osijeku svladan Wales.

Vatreni su poveli 1:0 autogolom Lawrencea u 17. minuti koji je skrenuo jedan oštar ubačaj Perišića u svoju mrežu. Na 2:0 Hrvatska je povisila u 48. minuti golom Perišića. U 77. minuti gosti su postigli gol i smanjili zaostatak na 1:2. Strijelac je bio Brooks.

"Naš plan je bio osvojiti tri boda, to smo i uspjeli, ali je bilo vrlo teško, teško i za gledati, a kamoli za igrati", kazao je nakon pobjede nad Walesom (2-1) izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić.

"Svaka čast momcima na trudi i hvala svim ovim navijačima u Osijeku, koji su stvarno bili odlični. Ne želim sada puno pričati zašto je bilo tako teško i zašto se nakon primljenog gola u moju momčad uvukla panika i nervoza. Zadnjih 15 minuta utakmica je bila izvan kontrole, Velšani su mogli izjednačiti, ali i mi smo mogli postići barem još dva gola. Nismo to uspjeli i zato smo se mučili. Ponavljam, najvažnija je ipak pobjeda", kazao je Dalić.

Sa šest bodova iz tri susreta Vatreni su izbili na prvo mjesto ljestvice skupine E.