Izuzetno snažni vjetrovi i obilne snježne padaline u četvrtak su doveli do zatvaranja aerodroma u Škotskoj, Švicarskoj i Francuskoj i blokirali su nekoliko stotina vozača, dok je val sibirske zime prekrio cijelu Europu. Aerodrom u Ženevi zatvoren je nakon što je u tom švicarskom gradu palo 13 centimetara snijega tijekom tri sata u ranim jutarnjim satima. Aerodrom je ponovo otvoren nakon obimnih napora na odmrzavanju piste, zrakoplova i aerodromskih objekata.

Nekoliko smrtnih slučajeva pripisano je neuobičajeno hladnom zimskom vremenu širom Europe. Među preminulima je i čovjek u 60-im godinama koji je proglašen mrtvim nakon što je izvučen iz smrznutog jezera u Londonu u srijedu, priopćila je gradska ambulantna služba. Na stotine vozača blokirano je u svojim vozilima tijekom noći u Škotskoj, a vlasti su priopćile da nitko osim radnika hitnih službi ne smije kretati na put.

Policija u oblasti Lincolnshire u istočnoj Engleskoj priopćila je da je većina cesti neprohodna, sa čak 60 centimetara snijega u ruralnim područjima. Meteorolozi predviđaju da bi nova oluja tijekom dana mogla donijeti hladne vjetrove, ledenu kišu i grmljavinu u Irskoj, jugozapadnoj Engleskoj i Walesu. Oko 2.000 automobila blokirano je na autoputovima u regiji Herault u sjevernoj Francuskoj, gdje je snijeg izuzetna rijetkost. Snijeg je prekrio Pariz i okolna područja u četvrtak, a vlasti su zatražile od pariških vozača da ostave svoje automobile u garažama zbog opasnih uvjeta za vožnju, prenosi AP.