Od petka slijedi ponovno zahlađenje.

Pretežno sunčano, mjestimice s umjerenom naoblakom u središnjim i gorskim predjelima, no zadržat će se uglavnom suho, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za srijedu.

Puhat će umjeren, u gorju povremeno i jak jugozapadni vjetar, a na Jadranu i jugo, prognoza je DHMZ-a. Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se između 8 i 13 stupnjeva Celzija.

Meteorolog Zoran Vakula u prognozi za HRT rekao je kako će 'sredinom tjedna posvuda biti još toplije, napokon i gotovo diljem Dalmacije uz najvišu temperaturu zraka 10 °C i višu, što se u Splitu, primjerice, nije dogodilo još od 1. siječnja, a u Dubrovniku samo na Novu godinu i u prošlu subotu. Gotovo proljetnom poslijepodnevnom ugođaju pridonijet će često umjeren, gdjegod i jak jugozapadnjak, na Jadranu uglavnom još i jače jugo.'

Napominje da već od petka slijedi ponovno zahlađenje, iako ono 'neće biti kao prošlih dana kada su sjeverniji krajevi gdjekad bili topliji od južnijih, nego će temperatura zraka imati za doba godine primjereniju raspodjelu, pri čemu će kišu tijekom petka zamijeniti snijeg, najprije u gorju, zatim i u mnogim nizima.'

Vakula kaže kako će osjećaj hladnoće pojačavati povremeno umjeren, a mjestimice prolazno i jak sjeverac i sjeveroistočni vjetar. Na sjevernom Jadranu puhat će jaka, ponegdje i olujna bura, koja bi mogla snježne pahulje iz unutrašnjosti donositi i do mora i otoka.