Prema jutrošnjoj prognozi najpoznatijeg hrvatskog meteorologa Zorana Vakule obznanjene u HTV-ovoj emisiji 'Dobro jutro Hrvatska' dolazi nam velika promjena vremena. Danas će vrijeme biti stabilno sa dosta visokim temperaturama za ovaj dio godine. Južina će prevladavati sve do kraja vikenda kad će u noći s nedjelje na ponedjeljak do naših krajeva stići hladna fronta sa sjeverozapada koja će donijeti pravo zimsko vrijeme, piše ABCportal.info.

Po riječima ovog vrsnog meteorologa ponedjeljak bi mogao zabijeli gorske krajeve u regiji a hrvatski Gorski kotar i Lika će dobiti i više od dvadesetak centimetara snježnog prekrivača. Apelira se na zimske službe da budu pripravne na zimske uvjete.

Također, treba napomenuti da će duž obale i zaleđa puhati olujna a na mjestima i orkanska bura koja će sigurno napraviti određene štete kako u prometu tako i infrastrukturi. Vrlo je vjerojatno da nam slijedi prvi pravi i izrazito hladniji tjedan.

Već u utorak doći će do kidanja oblaka ali se najavljuju jutarnji mrazevi koji će nas podsjetiti da smo u zimskom razdoblju i hladnijem vremenu.