Talijanska novinarka Greta Beccaglia doživjela je velike neugodnosti nakon utakmice Empoli - Fiorentina kada se javljala uživo u program ispred stadiona Carlo Castellani.

Proteklog vikenda igrači klubova iz Serije A imali su crvenu crtu na svojim obrazima koja simbolizira borbu protiv obiteljskog nasilja, ali čini se da pojedinim navijačima u Italiji to ne predstavlja ništa posebno.

Naime, u centru pažnje ovog vikenda našla se novinarka Greta Beccaglia koja je doživjela velike neugodnosti dok se uživo javljala ispred stadiona nakon utakmice Empolija i Fiorentine.

U centru pažnje su bili pojedini navijači koji su u nekoliko navrata udarili po stražnjici ovu novinarku koja je i sama bila u šoku zbog toga. Pokušala im je objasniti da to ne rade i da to zaista nije u redu, ali nažalost nije uspjela.

"Izvinite, ali zaista to ne smijete da radite, zaista ne smijete", govorila je Greta navijaču koji ju je udario po stražnjici.
 


Ubrzo nakon što ju je jedan navijač Fiorentine udario rukom po stražnjici to je uradio i još jedan, a izraz na njenom licu najbolje pokazuje koliko joj je to zasmetalo i koliko je bila uznemirena zbog toga.

Međutim, Greta je maksimalno profesionalno odradila svoj posao do samog kraja zbog čega su joj mnogi čestitali.

Ipak, o ovom slučaju od jučer bruji talijanska javnost koja je osudila ovakvo ponašanje navijača ispred stadiona Empolija, te su poručili da je jednostavno neprihvatljivo da novinarka doživi takvo uznemiravanje i to u vikendu kada se pokušava skrenuti pažnja na nasilje u obitelji.

Nakon svega Greta se oglasila na društvenim mrežama i sama je opisala ono što joj se dešavalo ispred stadiona Empolija.

"Moje uznemiravanje snimljeno je uživo na televiziji jer sam radila svoj posao u tom trenutku, ali nažalost kao što svi znamo ovakve stvari se dešavaju i drugim ženama kada su kamere isključene, a da o tome niko ništa ne govori. Ovo što se desilo je nešto što je neprihvatljivo i što se ne smije ponoviti više nikada", poručila je Greta.