Pripadnici Policijske uprave Banja Luka utvrdilI su lažno prijavljivanje oružane pljačke na magistralnoj cesti Banja Luka - Prijedor prije dva dana. 

Ispitan je R.M. koji se sumnjiči da je u noći 19. siječnja lažno prijavio razbojništvo. On je prijavio da su ga na magistralnoj cesti Banja Luka-Prijedor opljačkale tri nepoznate osobe, od kojih je jedna bila maskirana.

Kako saznaje Dnevni avaz, radi se o vozaču kombija Radanu Mirniću (29) iz Banja Luke. Mirnić je to i priznao tijekom kriminalističke obrade, a kod njega je pronađen i dio novca koji je prijavio da je ukraden od njegove tvrtke. Ostatak je, kako se saznaje, potrošio tako što je platio određene račune. Izvor blizak istrazi otkrio je da je imao i dvije ozljede na glavi, tvrdeći da ga je jedan razbojnik udario pištoljem, a drugi nogom. Vjeruje se da je obje ozljede nanio sam sebi da bi mu priča bila uvjerljivija.

"R. M. je prijavio da su ga na magistralnoj cesti Banja Luka – Prijedor, dok je upravljao teretnim vozilom Iveco, vlasništvo privatne tvrtke, Audijem presrele tri nepoznate oosbe, koje su izašle iz vozila. Jedna od nepoznatih osoba, prijeteći pištoljem iz kabine teretnog vozila otela je torbicu u kojoj se nalazilo 1.200 eura, 1.000 kuna i 100 КM u vlasništvu tvrtke te 100 KM i 50 eura u vlasništvu R. M.", priopćeno je iz Policijske uprave Banja Luka.

O slučaju je obaviješten dežurni tužitelj 

Policajci su poduzimanjem operativnih mjera i radnji, prikupili materijalne dokaze i utvrdili da nad R. M. nije izvršeno razbojništvo.

Кod osumnjičenog su pronađni i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnog djela.

O slučaju je obaviješten dežurni tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka.