Pod nazivom „Uzdol za Tatale Ganu“ u Innsbrucku, 30. studenog, s početkom u 18 sasti, održat će se 11. Susret iseljenih župljana župe Uzdol. Susret će se održati u dvorani Veranstaltungszentrum Zirl, (Bahnhofstr.4 Zirl) kod Innsbrucka.

Cilj ove zabave je sjećanje na 41 žrtvu koje su pripadnici Armije BiH 1993.godine ubili u župi Uzdol u općini Prozor Rama.

Organizatori susreta su iseljeni Uzdoljani iz Innsbrucka koji pripremaju bogat kulturno-zabavni program.

Nastupit će članovi kulturno- umjetničkih društava iz tog dijela Austrije: Innsbrucka i Schwarza. Za glazbeni dio večeri pobrinut će se Zdravko Čurić i Mjesečina Band.

Svoj dolazak najavili su ministar pravde Bosne i Hercegovine Josip Grubeša, predsjednik Ramske zajednice Zagreb Mato Fofić i bojnik treće bojne iz Uzdola Josip Prskalo.

Organizatori očekuju i predstavnika Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske

I ovaj susret Uzdoljana bit će humanitarnog karaktera. Kako ističu organizatori, sav prihod ide za misiju Tatale u Gani koju vodi misionar Ivan Stojanović iz Uzdola. Oni će od tog novca pomoći izgraditi jedan bunar za vodu ali i kapelicu koju ovaj misionar planira napraviti u Gani. Treba istaknuti kako ovo nije prva akcija Uzdoljana iz Innsbrucka za Tatale.

Naime on su uz pomoć Ramske zajednice u Zagrebu i vlasnika restorana „Magacinska klet-pri staroj smokvi“ u Zagrebu Maria Raića upriličili zabavu na kojoj su prikupljena sredstava za ovu misiju. Veliku potporu njihovu radu daje i novi župnik u Innsbrucku Luka Kesedžić. Ulaz na ovu zabavu je slobodan a svi oni koji žele imat će prigodu svojim dragovoljnim prilogom podržati ovu humanitarnu akciju. Zahvaljujućim brojnim sponzorima organizira se i bogata tombola.

Medijski pokrovitelji ove zabave su Fenix-magazin i Večernji list.

Organizatori ovim putem pozivaju i žele dobrodošlicu svima koji žele sudjelovati u ovom hvalevrijednom skupu kako se ne bi zaboravili Uzdol i njegove nevine žrtve.

Fenix-magain/Mirjana Kukavica