U četvrtak će u nadležnost Tužiteljstva BiH poslije kriminalističke obrade biti predati Kasim Mehidić i Avdulah Hasanović, uhićeni nakon terorističkog napada Nerdina Ibrića na policijsku stanicu u Zvorniku u kojem je u ponedjeljak ubijen policajac Dragan Đurić, a ranjeni policajci Željko Gajić i Stevo Milovanović.

Mehidić i Hasanović bit će predati nakon završetka kriminalističke obrade u SIPI, izjavio je Srni glasnogovornik Tužiteljstva BiH Boris Grubešić.

Mehidić je uhićen u Kalesiji gdje su pripadnici zajedničkog istražnog tima pretresli stambeni objekat i ostale prostorije koje je koristio. Traženi su predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa kaznenim djelom Kaznenog zakona BiH "terorizam" i koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Prije njega je priveden Hasanović, koji je i ranije uhićen u akciji "Damask" zbog sumnje da je bio pripadnik "Islamske države". Kako su izjavili brojni svjedoci, napadač na policijsku stanicu u Zvorniku Nerdin Ibrić, u posljednja tri mjeseca, intenzivno se družio sa Hasanovićem.

U međuvremenu na putu od Husina ka Šićkom brodu prema Tuzli pojavile su se u četvrtak zastave militantne grupe Kavkaski emirati. U blizini nema naselja u kojim žive pripadnici vehabijskog pokreta, nego su zastave postavljene u blizini nekih od kuća uz put, piše Radio Slobodna Europa.