U SRU Rama u srcu, u nedostatku trkačkih izazova, odlučili su pokrenuti dvije utrke: utrku oko (kuhinjskog) stoal te humanitarnu utrku na 5km u prirodi.

Termin održavanja ovih utrka je 7. 6. 2020. godine.

Iz organizacije ističu da je plan trčati sa ciljem da se kupe trkaća kolica za osobu s invaliditetom, odnosno multifunkcionalna kolica koja će se koristiti i u rekreativnom trčanju.

– To su kolica koja su nam potrebna za utrke koje dolaze. Želimo okupiti što veći broj rekreativaca, da se okušaju u ovom neobičnom izazovu. Svaki trkač sam odlučuje u kojem vremenskom periodu će taj dan trčati, ali mora trčati 7. 6. 2020., ističu iz organizacije.

Svaki trkač dobit će medalju za uspomenu, prema tome koju je utrku istrčao.

“Ova utrka ima za cilj jedino humanost jer potrebna su nam trkaća kolica za utrke koje dolaze. Cilj je pokušati skupiti novce za trkaća kolica. Također se nadamo, ako uspije ovaj projekt, da ćemo u budućnosti nastaviti raditi na humanitarnim projektima”, rekao je direktor utrke Ante Pavličević (SRU Rama u srcu).

Nakon istrčane rute, svaki trkač(ica) prijavljuje svoj rezultat (distancu i vrijeme) preko e-mail adrese ([email protected]). Utrke nisu natjecateljskog karaktera, važno je samo sudjelovati. Nakon završetka utrke bit će objavljeni rezultati u dvije kategorije: utrka oko stola 5km i humanitarna utrka 5 km. Svi trkači su dužni putem e-mail adrese dostaviti dokaz o istrčanih 5 kilometara, koristeći bilo koju trkačku aplikaciju.

Prijaviti se mogu samo natjecatelji koji su u mogućnosti primiti poštu u BiH i Hrvatskoj. Najkasniji rok za prijavu i uplatu startnine je srijeda 30. 5. 2020. Cijena startnine za utrku je 20KM za BiH ili 100 kuna za Hrvatsku. LINK ZA PRIJAVE.

Startni paket uključuje:

    sustav prijava na stranici GB3 TIMING
    preuzimanje virtualnog startnog broja
    finišerska medalja s prioritetnom dostavom nakon završetka lige
    obrada i objava rezultata nakon utrke
    elektronska diploma

    Humanitarni karakter

    “Svi koji žele mogu sudjelovati i novčanom uplatom uz startni paket. Naš cilj je kupnja trkaćih kolica za osobu s invaliditetom, odnosno multifunkcionalnih kolica koje će se koristiti i u rekreativnom trčanju”, ističu iz organizacije.

trcanje.net