Na poziv ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragana Mektića danas je održan sastanak čelnika policijskih agencija i predstavnika policijskog sindikata na kojem su usuglašavane odredbe novog zakona o policijskim službenicima BiH.

Sastanku su u ime Saveza sindikata policijskih organa u BiH prisustvovali predsjednik Dragan Krvavac i zamjenici Danijel Ilić i Ermin Kadrić, te direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsad Vilić, zamjenik direktora Državne agencije za istrage i zaštitu Đuro Knežević i pomoćnik direktora Granične policije BiH Slobodan Krstić.

Tijekom sastanka razmatrane su primjedbe na Nacrt zakona o policijskim službenicima BiH, te usuglašavane radi poboljšanja zakona ali i općenito rada i statusa policijskih službenika.

Predstavnici Sindikata izrazili su zadovoljstvo sastankom jer je uvažena većina njihovih sugestija ili su otklonjene nedoumice u predloženom nacrtu zakona.

Ministar Mektić je istaknuo da podržava rješenje koje će poboljšati status policajaca, unaprijediti rad cijele službe te omogućiti adekvatno vrednovanje i napredovanje u službi na osnovu postignutih rezultata.

Ministarstvo sigurnosti BiH će nacrt Zakona o policijskih službenicima BiH uskoro uputiti u daljnju proceduru, priopćeno je iz tog ministarstva.