Nove sniježne padaline koje su tijekom noći zahvatile pojedine dijelove naše zemlje otežale su i usporile prometovanje, naročito na dionicama u višim predjelima, gdje je za teretna vozila obavezna upotreba lanaca.

Izdvajamo magistralne ceste Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ, Bosanski Petrovac-Drvar, Bihać- Bosanski Novi i Bihać-Velika Kladuša. Iz BiHAMK-a apeliraju na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uvjetima na cestama.

Upozoravaju i na učestale odrone kamenja i zemlje na kolnik. Napominju vozače da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno. Na autocesti A-1 preticajnom trakom prometuje se na dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo. Mole vozače da na ovoj dionici autoceste voze opreznije i smanjenom brzinom.

Zbog aktiviranih klizišta izmjenjen je režim prometovanja i na magistralnoj cesti M-16 Banja Luka-Crna Rijeka (na lokalitetu Gornji Šeher), kao i na regionalnim cestama R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača. Jednom trakom prometuje se na magistralnoj cesti M-14.2 Resanovci-Drvar, a razlog je urušavanje potpornog zida, navodi se iz BiHAMK-a.

Zbog loših vremenskih uvjeta u Hrvatskoj, na graničnom prijelazu Izačić na snazi je zabrana prometovanja za teretna vozila iznad 7,5 tona. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta.