Projekt  HŽKK „Rama“ - 'I ja bih bio košarkaš' - obuhvaća izgradnju i montiranje košarkaških konstrukcija na već postojećim športskim terenima na području općine Prozor-Rama, na kojima nisu izgrađene i postavljene košarkaške konstrukcije, table,  obruč i mreža za koš.

Šport je složena, javna društvena djelatnost kojoj se u svim razvijenim zemljama svijeta poklanja velika pažnja. Razlog za takav odnos je njegov izuzetno veliki utjecaj na sve segmente života suvremenog čovjeka, te usmjeravanje djece ka formiranju košarkaških timova u naseljima predviđenim za postavljanje i montiranje košarkaških konstrukcija. Na taj način želi se  približiti i omogućiti djeci i mladima košarku kao takvu, gdje djeca mogu potrošiti svoju energiju, poboljšati motoriku i znanje, steći samopouzdanje, za sve buduće izazove i poteškoće u životu.

Stručnim  usavršavanjem djece i mladih gdje je šport dostupan svima, dovest će do promocije i podizanja svijesti javnosti da je šport dostupan svima. Ovakvim pristupom i sličnim projektima vršit će se edukacija kadrova iz ove oblasti koji će vršiti i promociju i podizanje svijesti o ukuljučivanju građana u športsko-rekreativne aktivnosti, a ujedno će doprinijeti i u realiziranju i ostvarivanju što boljih športskih rezultata.

Ovim projektom izgrađene su i montirane konstrukcije na športskim terenima u naseljima Rumboci, Ripci i u Prozoru. Međutim, projekt nije završen i treba težiti ka završetku projekta na svim sportskim terenima u našoj općini. HŽKK „Rama“ još jedanput pokazuje da je perjanica  športa u Rami, kako po rezultatima kluba (jedini prvoligaš u Rami), tako i po dobrobiti za širu zajednicu.

Radove na realizaciji projekta izvodili su djelatnici JKP „Vodograd“ d.o.o. Prozor-Rama, dok je ovaj projekt prepoznalo i podržalo Federalno ministarstvo kulture i športa, te im se i ovim putem zahvaljujemo na podršci i potpori u radu našeg kluba.
 
HŽKK Rama