Nadbiskup vrhbosanski Vinko Puljić uputio je danas poruku povodom blagdana Uskrsa.

- Milost Božjeg oproštenja. Mir uskrsloga Gospodina ispunja srce i dušu i onda kada snagom vjere opraštamo jedni drugima, te sud prepuštamo Bogu, a mi svoje srce i svoje misli oslobađamo od svake gorčine, mržnje i želje za osvetom. Mir uskrsloga Gospodina ispunja cijelo naše biće osobito onda kada zračimo djelatnom ljubavlju, te umijemo prepoznati bližnjega u potrebi i pružiti mu svoju ljubav, pažnju i blizinu. Mir uskrsloga Gospodina rađa se u nama na poseban način kada jedni drugima postajemo bližnji po slavljenju otajstva euharistije u kojemu se tješnje združujemo s Gospodinom stvarno nazočnim pod prilikama kruha i vina, te tako kroz slavlje euharistije koja je uvir i izvor naše vjere jasnije očitujemo svoje zajedništvo - naveo je kardinal Puljić.

Danas, poručio je Kardinal, kada su naši dani i naše vrijeme obilježeni strahovima u nama i oko nas, te smo nerijetko prisiljeni donositi teške i nepromišljene odluke, koje se tiču napuštanja naših ognjišta ili druge odluke koje nas tjeraju na bijeg od naše stvarnosti, drži da ponovno trebamo doživjeti Uskrslog Krista u našoj sredini, u našim obiteljima, a prije svega u našem srcu, te čuti njegovu riječ utjehe i ohrabrenja.

- Neka nas mir uskrsloga Gospodina ohrabri i potakne kako bismo se zajedno s drugima u našoj zemlji zauzeli za izgrađivanje pravednijeg društva u kojemu će svaki čovjek, miljenik Božji, te svaki narod i svaka religija imati jednaka prava i jednako ljudsko dostojanstvo - poručio je.

Nadbiskup Puljić se osvrnuo i na predstojeći posjet pape Franje Sarajevu. Kako je nadbiskup rekao pripreme za Papin posjet su u toku. A geslo susreta sa Svetim ocem bit će Isusove riječi "Mir vama".

Na pitanje novinara šta očekuje od novoformirane vlasti Puljić je rekao da očekuje da ispune obećanja.

- Narod očekuje da vlada rješava probleme, prije svega socijalne - rekao je, između ostalog, kardinal Puljić.

Uz čestitke za Uskrs Puljić je ovom prilikom čestitao i Pesah te predstojeći pravoslavni Uskrs (Vaskrs).