Otkako je Microsoft prvi put najavio pametni telefon Surface Duo pa do početka njegove prodaje prošlo je dosta vremena, pa je početni entuzijazam zbog mobilnog uređaja s dva ekrana zamijenilo djelomično razočaranje.

Naime, hardver telefona već je bio zastario te uređaj nije ispunio velika očekivanja koja su pred njega stavljena nakon predstavljanja.

S novom generacijom ovog modela Microsoft bi mogao/trebao ispraviti greške s prvog modela. Iako još nema službenih podataka o tome što sprema, zahvaljujući izvorima novinara s portala Windows Central, saznali smo neke informacije o uređaju kodnog imena Zeta.

Izvori koji su dobro upućeni u situaciju u kompaniji, a koji naravno žele ostati anonimni, kažu da ne trebamo očekivati velike promjene u dizajnu samog uređaja.

Ukupna veličina i dizajn telefona trebali bi biti slični ili isti kao i na originalnom telefonu, no kako bi Surface Duo 2 trebao imati manji okvir oko ekrana, dijagonale ekrana trebale bi biti malo veće. Što se hardvera tiče, novu generaciju telefona pokretat će najjači hardver - Qualcommov čipset Snapdragon 888 s podrškom za 5G.

Također, možemo očekivati i podršku za NFC i poboljšane kamere, no vjerojatno ćemo tek nakon predstavljanja saznati više detalja o rezolucijama i kvaliteti kamera, javlja Zimo.

Ako su glasine točne, onda bi Microsoft Surface Duo 2 trebao predstaviti u rujnu ili listopadu, dakle u vrijeme ili brzo nakon predstavljanja novog modela iPhonea i novih modela Googleovih telefona. Što se cijene tiče, još nema nikakvih informacija o tome koliko bi trebao stajati.