Skupina Ramaca iz Salzburga predvođena NK Rama Salzburg i ove godine organizira „Ramsku noć“ koja će se održati 21. listopada s početkom u 19 sati, u Henndorfu kod Salzburga, Wallerseehalle Fenning 104.                                                                                                                                                                          

U bogatome kulturno - zabavnom programu nastupit će hrvatska kulturno - umjetnička društva: Vilim Cecelja iz Salzburga, Ruža Hrvatska iz Pongau te Kufstein iz Kufsteina.

Ovogodišnja "Ramska noć", kao uostalom i sve prethodne, bit će humanitarnoga karaktera. Naime, sav prihod s ove večeri namijenjen je potrebitim obiteljima iz ramskoga kraj. Organizatori ističu kako su od proteklih pet „Ramskih noći“ donirali 67.000 € potrebitim obiteljima iz Rame, ali i iz drugih krajeva Bosne i Hercegovine te Hrvatske. Treba napomenuti da je u Tomislavgrad do sada donirano više od 4. 000 € za pet obitelji. I ovom prigodom organizatori će pomoći i obiteljima iz Tomislavgrad, pa ovim putem pozivaju da se, ako poznajete obitelji kojima je pomoć potrebna, javite Iliji Sliški Tućiju.                                                  

Osim u dobroj zabavi, gosti će moći uživati i u domaćoj hrani koju će organizatori besplatno podijeliti za sve.   

Uz pomoć brojnih sponzora koji su podržali ovu hvale vrijednu akciju, priprema se i bogata tombola. Geslo organizatora već tradicionalne humanitarne večeri je „najveća sreća i zadovoljstvo je okupiti se zajedno i zabaviti se, a pogotovo ako time možemo nekome pomoći.“

Mirjana Kukavica
Salzburg