''Uputili smo demant Slobodnoj Dalmaciji vezano za članak koji su objavili vezan za terorizam u Gornjem Vakufu –Uskoplju. Oni su naveli kako se tu nalazi vojarna JNA za obuku što uopće nije točno'', rekao je za Bljesak.info načelnik općine Gornji Vakuf - Uskoplje Sead Čaušević.

Podsjećamo, kako je Slobodna Dalmacija objavila kako u BiH ima najmanje 35 vehabijskih komuna, u šest županija, evidentiranih i praćenih od organa sigurnosti.

Ovaj medij je naveo kako se u Gornjem Vakufu – Uskoplju u selu Brzićanima nalazi komuna koja služi kao kamp za obuku s oružjem na vojnom poligonu bivše JNA.

Slobodna je navela kako je šef zajednice instruktor Arif Čagalj.

U toj komuni, svojedobno srpskom selu, koje su nezaposleni selefije kompletno otkupili, već godinama svakodnevno borilačke vještine, s oružjem, usavršava od 80 do 120 pripadnika radikalnog islama, navela je Slobodna.

Osim Čauševića, isto je demantirao i načelnik općine Donji Vakuf Huso Sušić.

''Ja svakih 15 dana prođem kroz to naselje i vidim tri, četiri čovjeka koji rade svoje poslove. Jedan čuva ovce, drugi se bavi malinarstvom… Ne mogu vjerovati da je to netko napisao'', rekao je načelnik općine Donji Vakuf Huso Sušić.

Navodno je, navodi splitski dnevnik, kamp za islamiste zapravo u objektu, u kojem se čuva oružje, koje ide na uništavanje.