Nada Ivančić mlada je djevojka koja koja slijedi svoje snove i ostvaruje zapaženu karijeru u svijetu mode. Učenica je drugog razreda srednje medicinske škole u Gornjem Vakufu – Uskoplju. Otac iz Rame, majka iz Gornjeg Vakufa – Uskoplja. Nada ima 16 godina i radi za jednu od vodećih modnih agencija u Hrvatskoj.

Kakvom se osobom smatraš? Upitali smo Nadu.

Smatram se veselom, energičnom i donekle zanimljivom šesnaestogodišnjakinjom.

Koliko dugo se baviš manekenstvom?

Manekenstvom se bavim već godinu dana.

Za koju agenciju radiš?

Radim za Talia Model, jednu od najpoznatijih i najuspješnijih modnih agencija u Hrvatskoj i jako sam zadovoljna ovom suradnjom.
 

Kao i svaka mlada osoba sigurno imaš nekog koga bi željela istaknuti a da je zaslužan za tvoj uspjeh?

Naravno tu bih posebno istaknula svoju modnu agenticu Tihanu Harapin-Zalepugin, jednu od najvećih modnih ikona koja je ujedno i moj najveći uzor.

Koja je bila tvoja prva odrađena revija?

Prvu reviju sam nosila u dvorcu Trakošćan, za Matiju Vujicu, što je za osobu mojih godina bilo jako važno iskustvo.

Nakon stečenog iskustva i mnogobrojnih revija, sigurno si primjetila kako su ipak neki dizajnjeri odstupali od drugih. Koji su to dizajneri koje bi ti izdvojila?

Teško je izdvojiti samo jednog dizajnera. Smatram da bi naši dizajneri bez ikakvih problema mogli konkurirati na svjetskom tržištu.
Neki od dizajnera za koje sam radila revije su Ivica Skoko, Robert Sever, Twins, Bitemystyle- Zoran Aragović, Envyroom, Boško Jakovljević i mnogi drugi.



Što se to promjenilo u tvom životu otkad se baviš manekenstvom?

Kao prvo, upoznala sam mnogo uspješnih i dragih ljudi. Sretna sam da radim ono u čemu uživam. Samim time što me smatraju lijepom, moram se truditi i dokazivati da ljepota nije moj jedini atribut. Voljela bih da svoje primarne ciljeve ostvarim vezano za obrazovanje i ulaganje u svoju kompletnu osobnost. To znači da mi je moja obitelj i vjera u dragog Boga na prvom mjestu.

Kako uspijevaš uskladiti školske obaveze sa onima vezanim uz manekenstvo budući da si često primorana na putovanja?

Obrazovanje mi je najvažnije i trudim da ne ispašta puno zbog svih obaveza koje imam. Iako nije uvijek jednostavno uskladiti jedno i drugo. Ovim putem bih zahvalila ravnatelju SŠ „Uskoplje“ Davidu Periću i mojoj razrednici Verici Malinar koji razumiju ono što radim i želim naglasiti kako su jako susretljivi prema meni. Također, želim se zahvalit dr. Hidajeti Supur Zukić koja uvijek ima razumijevanja prema mojoj majci, koja mora izostajati s posla da bi bila sa mnom.



Što očekuješ i što bi željela ostvariti u svojoj karijeri?

Kao prvo sretna sam što sam upoznala uspješnog direktora modne agencije Relatum Models, Marka Lovrića. Marko surađuje s vodećim svjetskim modnim agencijama te zastupa modele iz mnogih zemalja Europe, Azije, Amerike. Želim raditi u mnogim gradovima u svijetu, upoznati različite kulture i ljude i naravno šetati modnim svjetskim pistama. Ne volim puno gledati u budućnost. Prepustit ću sve ali nadam se da ću svojim djelima pokazati koliko vrijedim.

Za sam kraj nam reci što bi poručila svojim vršnjacima?

Sanjarite i vjerujte u svoje snove. Nema veće sreće neko kad jedan od njih postane stvarnost.

Zahvaljujemo Nadi Ivančić na izdvojenom vremenu za naš portal i želimo joj da ostvari svoje snove, otkrije svijet i na jedan način predstavi naš grad koji se još jednom pokazao kao izvor mnogobrojnih talenata. Zahvaljujemo i njenim roditeljima koji strpljivo i uporno prate snove svoga djeteta i tu su uz nju kada treba.



Pratit ćemo i dalje Nadin rad u nadi da ćemo slijedeći put pričati kako je to bilo na modnoj reviji u New Yorku, Milanu ili Parizu, piše Uskoplje.info

Više fotografija možete pogledati na Uskoplje.info