Od četiri trenutačno najveće mobilne kompanije na svijetu, za njih tri znamo kakvi su im planovi vezani uz vjerojatno najveći trend budućnosti na mobilnom tržištu – savitljive ekrane. Samsung i Huawei nedavno su predstavili prve modele svojih uređaja sa savitljivim ekranima, a već se spominju i novi modeli koje očekujemo krajem ove ili tijekom sljedeće godine.

Xiaomi službeno nije predstavio takav tip uređaja, no objavljen je videozapis prototipa telefona koji je drugačiji u odnosu na Mate X i Galaxy Fold i na kojem se ekran savija s oba ruba.

Dok smo od mobilnih proizvođača s istoka vidjeli uređaje na kojima rade njihovi inženjeri i dizajneri, iz Applea po pitanju savitljivih ekrana vlada tišina. Apple, naravno, ne ignorira ovaj trend te su prijavili patente za telefone sa savitljivim ekranima i navodno su od Samsunga dobili prototipove savitljivih ekrana, no proći će još dosta vremena prije nego zaista i predstave takav iPhone.

Dok do toga dođe, na tržištu će vjerojatno biti veliki broj mobilnih uređaja, tj. Androida sa savitljivim ekranima i inovativnim načinima njihovog korištenja, dok bi Apple tijekom ove i možda cijele sljedeće godine mogao “zaglaviti” s modelima iPhonea sličnim poput XS-a i XR-a koji ne donose nikakve inovacije niti revoluciju.

Prema nekim utjecajnim ljudima iz mobilne industrije koji su upoznati sa situacijom, čini se da se zbog toga upalila crvena lampica u kompaniji te su Cook i ekipa počeli osjećati veliki pritisak jer danas kada se priča o velikim trendovima i inovacijama u mobilnoj industriji, ne spominje se Apple, već Huawei, Samsung, Xiaomi i druge kompanije.

Bit će zanimljivo vidjeti što Apple priprema za rujan ove godine – ostalo je još pola godine do predstavljanja novih modela iPhonea, no dosadašnje glasine govore kako ne treba očekivati nikakve spektakularne novitete, već samo nadogradnje postojećih modela, piše Zimo.co.