U Mostaru je u 93. godini preminuo Karlo Drago Miletić.

Rođen je u Mostaru 28. travnja 1928. gdje je završio osnovnu školu, gimnaziju i učiteljsku školu. Postaje tajnik Radničkog univerziteta od 1955. do 1957. a nakon toga je izabran za direktora Kinematografskog poduzeća Mostar.

"Njegovi domeni interesa bili su vrlo široki, tako da se bavio glazbom i fotografijom, a od rane mladosti ga je najviše zanimala povijest našega grada", objavio je na Facebooku Centar za informaciju i dokumentaciju Mostar.

Iz tog interesa rodile su se unikatne knjige-biseri, prepune povijesnih podataka i zanimljivosti, a koje su postale nezaobilazna literatura svih povjesničara kojima je Mostar u žiži zanimanja.

Dosta svojih radova objavljivao je u Oslobođenju, Mostu i listu Hercegovina. Dobitnik je nagrade 14 februar Grada Mostara.

Iza sebe je ostavio bogatu riznicu povijesti zabilježenu u knjigama 'Mostar susret svjetskih kultura', 'Mostar – Glavna ulica', 'Mostar – Srednja ulica', 'Veliki graditelj Miroslav Loose', 'Glazbena škola u Mostaru' i druge. Brojna je i kolekcija njegovih fotografija Mostara.

Pogreb će biti u petak 27. studenog u krugu obitelji po želji pokojnika, piše Dnevnik.ba