Ukrajinska vojska zadala je još jedan udarac važnom civilnom objektu u Rusiji. Prema dostupnim informacijama, ukrajinska vojska izvela je udar taktičkom raketom Tochka-U na naftovod Družba koji se nalazi u regiji Bryansk. Informacije o šteti na samom naftovodu još nisu potvrđene, međutim, kako pišu ruski mediji, raketa je pala u blizini crpne stanice Novozybkov.

Kako pišu ruski mediji, ukrajinska vojska je za napad koristila taktički raketni sustav. Meta je bio upravo naftovod koji je vjerojatno trebao biti oštećen kako bi se poremetilo ispumpavanje nafte.

"Oružane snage Ukrajine pogodile su Tochku-U na naftovodu Družba u regiji Bryansk. Prema našim informacijama, raketa je pala u blizini naftne crpilišta Novozybkov. Stručnjaci koji su stigli na mjesto događaja snimili su lijevak promjera 20 metara. Sama PS je malo oštećena, struje privremeno nema. Njime godišnje prolazi više od 33 milijuna tona nafte – u tranzitu preko Bjelorusije u Europu, zaobilazeći Ukrajinu. U napadu nije bilo žrtava, svo osoblje je na vrijeme evakuirano", izvještavaju ruski mediji.

Gdje je točno lansirana taktička raketa Tochka-U još nije precizirano, međutim, očito je da je takvo oružje još uvijek u službi Ukrajine. Također nije precizirano je li lansiran samo jedan projektil ili je udar izveden raznim sredstvima.