Ujedinjeni Arapski Emirati objavili su da će poslati pješaštvo u Siriju kako bi se još jače borili protiv terorizma, piše Albawaba, prenosi Večernji.hr.

Službena novinska agencija WAM citirala je ministra vanjskih poslova Anwara Gargaša koji je izjavio da su Emirati spremni za sudjelovanje u svim međunarodnim naporima. Poslat će pješaštvo te tako intervenirati u borbi protiv terorizma. U prvoj reakciji Ujedinjenih Arapskih Emirata na rusku zračnu kampanju u Siriji koja je započela 30. rujna, Gargaš je izjavio da Moskva cilja zajedničkog neprijatelja pritom uništavajući militante. Ujedinjeni Arapski Emirati zajedno sudjeluju u koaliciji na čelu sa SAD-om koja navodno skupinu DAEŠ u Siriji od kolovoza. Koalicija dosad nije uspjela poraziti militante koji nastavljaju svoje napade u regiji, a i u Europi.

Tijekom vikenda američki senatori John McCain i Lindsey Graham predložili su slanje 100 000 vojnika iz svih država svijeta, ali najviše iz arapskih zemalja kako bi se borili protiv terorista u Siriji.

Kriza u Siriji koja je započela u ožujku 2011 godine odnijela je dosad 250 000 života te je više od pola cjelokupne populacije od 23 milijuna raseljeno.