Najtraženiji trgovac drogom u Kolumbiji i vođa klana del Golfo Dairo Antonio Usuga, poznat kao Otoniel, zarobljen je u subotu tijekom operacije koju su provele oružane snage, potvrdili su vojni i redarstveni izvori.

Kolumbija je za informacije o Otonielovom boravištu ponudila nagradu od do 3 milijarde pezosa (oko 800.000 dolara), dok je američka vlada izdvojila nagradu od 5 milijuna dolara za pomoć u njegovu lociranju.

Ovo je usporedivo samo s padom Pabla Escobara devedesetih, rekao je predsjednik Kolumbije.
 

Otoniel je bio jedan od najopasnijih trgovaca drogom u svijetu, ubojica policajaca, vojnika, političara, regrutirao je i maloljetnike. Svim kriminalcima i trgovcima drogom: ili se predajte ili ćemo doći po vas, nastavlja predsjednik prenosi CNN.

Naime, tijekom akcije poginuo je jedan policajac.
 

Kartel na čijem je čelu bio uhićeni sastoji se od bivših članova terorističkih organizacija te koristi nasilje i zastrašivanje kako bi kontrolirao rute trgovine narkoticima, laboratorije za preradu kokaina, polazne točke glisera i tajne sletne trake.

Kolumbija je za informacije o Otonielovom boravištu ponudila nagradu do 3 milijarde pezosa (oko 800.000 dolara). Velika je riba on te se u sve uključila i američka vlada koja je za nagradu prilikom lociranja spremila 5 milijuna dolara.