Pripadnici Specijalne jedinice MUP-a Županije Sarajevo u suradnji s kolegama iz MUP-a HNŽ danas su na području Sarajeva i Neuma uhitili ukupno sedam osoba.

Također, vrše se pretresi na nekoliko lokacija.

Kako javlja Klix, uhićeni su Elvis Keljmendi, Ajlin Ahmić, Anel Sejfović, Slobodan Tomanić, Harun Babić, Amer Pehlić i Armin Kulašević.

Akcija se provodi pod nadzorom Tužiteljstva BiH, a po naredbi državnog suda.

Iz MUP-a su priopćili da u okviru strateškog opredjeljenja Uprave policije MUP-a Županije Sarajevo koje se odnosi na beskompromisnu borbu protiv korupcije i organiziranog kriminala, policijski službenici Uprave policije MUP-a SŽ provode akciju kodnog naziva “Rez” koja obuhvaća lociranje i lišenje slobode određenih lica koja se dovode u vezu sa izvršenjem više krivičnih djela na području Sarajevske županije.

Vrše se pretresi više objekata i vozila s ciljem prikupljanja materijalnih dokaza.

“Imajući u vidu da su aktivnosti policije Županije Sarajevo još uvijek u tijeku, ne možemo iznositi više detalja o današnjoj akciji, osim što možemo potvrditi da je slobode lišeno ukupno sedam osoba, i to četiri na području Županije Sarajevo i tri na području Neuma, u suradnji s kolegama iz MUP-a HNŽ”, priopćeno je.

Uhićeni se terete za više krivičnih djela, a pronađeno je i oružje.