Zbog napada na policiju u Banjskoj na sjeveru Kosova privedeno je šest osoba i određeno im je policijsko zadržavanje do 48 sati, priopćilo je kosovsko Specijalno tužiteljstvo. U priopćenju stoji da su osumnjičeni za više kaznenih djela, a jedno od njih je terorizam, piše Klix.

Podsjetimo, jučer su na sjeveru Kosova ubijeni jedan kosovski policajac i tri srpska napadača u selu Banjska. U napadu su ranjena dvojica policajaca. Policajac je ubijen iz zasjede kada je na policajce koji su došli zbog postavljanja barikade na ulazu u selo otvorena vatra, objavila je kosovska policija.

Satima su se čuli pucnjevi i eksplozije. Kosovski premijer je za ubojstvo policajca iz zasjede optužio 30-ak maskiranih i teško naoružanih napadača dodavši da su pod kontrolom službenog Beograda.

Kurti: Zaplijenjene stotine puški, ali i municija

Kurti je, nakon što je kosovska policija stavila situaciju pod kontrolu, priopćio da je kod uhićenih pronađena ogromna količina vojnog naoružanja kojim su planirali napade na institucije Kosova. Kurti je kazao da je policija zaplijenila stotine puški, ali i municiju.

"U današnjoj operaciji protiv naoružanih terorista, kosovska policija zaplijenila je stotine puški i municije, uključujući tešku vojnu opremu kao što su mitraljezi, granate i drugo. Naša policija ostaje u bliskoj suradnji s KFOR-om i EULEX-om. Operacija je u tijeku", rekao je Kurti.