Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanske županije uhitili su tri osobe iz Travnika. Uhićeni su lišeni slobode zbog sumnje da su noćas u Gornjem Vakufu - Uskoplju bacili molotovljeve koktele na sedam sportskih kladionica.

Posjećamo, nepoznate osobe su u noći s četvrtka na petak bacile zapaljive naprave – molotovljeve koktele u sedam kladionica, četiri “Sportplus” i tri “Sportplus Win”, te počinile veliku materijalnu štetu.

Slučaj je jutros oko 2:40 sati prijavljen Policijskoj stanici Gornji Vakuf – Uskoplje.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova SBŽ je priopćeno da je oko 2.40 sati iza pomnoći u PS Gornji Vakuf – Uskoplje, prijavljeno da su od strane nepoznatih osoba na području Gornjeg Vakufa Uskoplja u sedam objekata u kojima se nalaze sportske kladionice, bačene zapaljive tečnosti koje su izazvale vatru, usljed čega je na objektima pričinjena materijalna šteta.

“Odmah po zaprimanju prijave, na mjesta događaja izašli su službenici policije koji su potvrdili navode prijave, te pristupili poduzimanju intenzivnih mjera i radnji iz svoje nadležnosti. Na mjesta događaja izašli su i pripadnici Vatrogasnog društva Gornji Vakuf –Uskoplje koji su ugasili vatru. U suradnji s nadležnim županijskim tužiteljstvom, policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Bugojno izvršili su uviđajne radnje na mjestu događaja, te poduzimaju i druge aktivnosti u cilju rasvijetljavanja navedenih događaja”, priopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova SBŽ.

Fokus.ba