Stariji muškarac je poginuo kada ga je na Mostarskom raskršću u Sarajevu udario automobil, a četrdesetdvogodišnji vozač N.P. je uhićen i nakon kriminalističke obrade bit će predan postupajućem tužitelju, rekao je Srni glasnogovornik MUP-a Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić.

Nakon nesreće, koja se dogodila sinoć u 20.40 sati u blizini marketa "Peni", N.P. je pobjegao sa mjesta događaja, ali je brzom intervencijom policije lociran i uhićen.

Hadžiabdić je rekao da je vozač smješten u prostorije za zadržavanje, a stradao je pješak čiji su inicijali S.E. (67)

Srna neslužbeno saznaje da je nesreću izazvao nekadašnji pripadnik vehabijskog pokreta Naser Palislamović, koji je bio optužen za teroristički napad na Policijsku postaju u Bugojnu 27. lipnja 2010. godine kada je poginuo policajac Tarik Ljubuškić.

Prvostupanjskom presudom Suda BiH je oslobođen, nakon čega je Apelacijsko vijeće ovog Suda odbacilo žalbu Tužiteljstva BiH kao neosnovanu.

Palislamović je dobro poznat policiji. Osuđivan je za veći broj krivičnih djela, za tešku krađu, krivotvorenje, nasilje u obitelji, ugrožavanje sigunosti, te namjerno nanošenje tjelesnih ozlijeda.

U kolovozu ove godine pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo uhitili su ga na području općine Istočno Novo Sarajevo zbog postojanja osnova sumnje da je sa još jednim licem počinio krivično djelo posebni slučajevi krivotvorenja isprave.

Tijekom pretresa objekta 2004. godine koji je koristio Palislamović pronađeno je više od 13 kilograma eksploziva TNT, 11 ručnih bombi, 328 metaka 7,62 milimetara i određena količina vojne opreme.

Bljesak.info