U Sarajevu je uhićena osoba osumnjičena za ratni zločin.

Osumnjičeni je pod istragom zbog počinjenih ratnih zločina nad žrtvama srpske nacionalnosti tjekom 1992. godine na području Sarajeva.

Po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za ratne zločine, policijski djelatnici SIPA-e su na području Sarajeva locirali i lišili slobode jednog osumnjičenog, nekadašnjeg pripadnika Armije RBiH, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH. 

U interesu istrage i nastavka aktivnosti, Tužiteljstvo neće u ovom trenutku objavljivati identitet osumnjičenog.  

Osumnjičeni je pod istragom i tereti se da je za vrijeme rata u BiH, u svojstvu pripadnika Armije RBiH, na području Sarajeva, počinio zločine nad žrtvama srpske nacionalnosti, civilima i starijim osobama, koji su ostali živjeti na području grada pod kontrolom Armije RBiH.

Osumnjičen je da je, zajedno s njemu poznatim osobama, na području naselja Alipašino Polje i drugih sarajevskih naselja, vršio nezakonite pretrese i lišenja slobode civila srpske nacionalnosti, muškaraca i žena različite životne dobi, koje su nezakonito zatvorili u improviziranom zatvoru na području naselja Alipašino Polje i drugim objektima na području općine Novi Grad.

Istraga u tom predmetu odnosi se na ubojstva, nezakonito  zatvaranje, silovanje, mučenje i nečovječno postupanje sa žrtvama.  

Osumnjičeni će u zakonskom roku biti predan postupajućem tužitelju koji će ga ispitati i nakon toga donijeti odluku o daljim aktivnostima u skladu sa zakonom.

Tužiteljstvo BiH nastavlja intenzivnu istragu u tom predmetu.