Opel Insignia ide u privremenu mirovinu. Posljednji aktualni Opelov model koji je još razvijen dok je njemačka tvrtka bila članica GM-a trebao je na tržištu izdržati do 2024. godine, no Stellantis se zbog operativnih razloga odlučio za raniji kraj. Time Opel ostaje bez svojeg najvećeg i najprestižnijeg modela u ponudi.

Jedan od glavnih razloga za ranije umirovljenje Insignije bila je i činjenica da je automobil baziran na staroj platformi koja ne predviđa ni omogućava ozbiljniju elektrifikaciju, pogotovo ne potpuno električni model, prenosi Auto Klub.

Iz tvrtke su potvrdili da Opel do 2028 namjerava postati potpuno električna marka i da se Insignia ne uklapa u te planove. Ukidanjem ovog modela Opel si je također oslobodio proizvodne kapacitete u svojoj tvornici u Rüsselsheimu gdje se proizvode Opel Astra, Astra Sports Tourer i DS4. U tvrtki tvrde da će ukidanje Insignije povećati kapacitet proizvodnje nove Astre.

Opel je najavio da će Insignia biti zamijenjena novim modelom, no nije precizirano kada će se to dogoditi. Pretpostavlja se da nasljednik neće stići prije 2024. i da neće imati previše zajedničkog s još aktualnom Insignijom. To bi trebao biti potpuno električni automobil SUV ili Crossover koncepta, što znači da je 70-godišnjoj eri Opelovih Rekorda, Vectre i Insignije došao kraj.