UEFA je kaznila Dinamo nakon što su 8. kolovoza uoči utakmice s AEK-om u Ateni izbili navijački neredi. U njima su sudjelovali navijači Dinama i navijači Panathinaikosa, koji su se tukli s fanovima AEK-a, iako je UEFA već tada zabranila dolazak gostujućih navijača zbog straha od mogućih incidenata. U neredima je ubijen navijač AEK-a Michalis Katsouris (29). Dinamo do kraja sezone neće imati gostujuće navijače u europskim utakmicama, odlučila je UEFA.

"Prema procjeni UEFA-e, sve utakmice u kojima sudjeluju gostujući navijači GNK Dinama smatraju se visokorizičnima, a to je nažalost potvrđeno iznimnom težinom incidenata zbog prisutnosti navijača GNK Dinamo u Ateni, unatoč odluci da se ne osigura njih s kartama za dotičnu utakmicu. To je također istaknuto u izvješću koje sadrži informacije o incidentima koje su grčke vlasti dostavile."

Kazna stiže nakon nevjerojatnog ispadanja iz borbe za Ligu prvaka

Vijest o kazni stiže nakon dramatičnog ispadanja momčadi Dinama iz borbe za grupnu fazu Lige prvaka. Dinamo je u Ateni, u uzvratu trećeg pretkola, odigrao 2:2 s AEK-om, a grčki klub je prošao jer je u prvoj utakmici na Maksimiru slavio 2:1.

Dinamo natjecanje nastavlja u play-offu Europa lige, a tamo će igrati protiv praške Sparte koja je nakon penala ispala od Kopenhagena u trećem pretkolu Lige prvaka. Prva utakmica igrat će se sljedećeg četvrtka na Maksimiru, a uzvrat je tjedan dana kasnije u Češkoj. Dinamo je već osigurao plasman u grupnu fazu Konferencijske lige.

Dinamo je imao prolaz do 92. minute. Izbacio ga je Vida golom u 100. minuti

Utakmica odigrana u Ateni bila je nevjerojatna. Dinamo je golovima Josipa Šutala i Roberta Ljubičića imao 2:0 do 92. minute. Tada je Sergio Araujo, nakon niza obrana Dominika Livakovića, ostao sam u kaznenom prostoru te je iz voleja smanjio na 2:1, što je bio rezultat kojim se trebalo ići u produžetke.

Međutim, Ljubičić je šest minuta kasnije dirao rukom, a glavni sudac pomoću VAR-a pokazao na kazneni udarac. Livaković je obranio penal Levija Garcije pa je Domagoj Vida, bivši igrač Dinama i hrvatski reprezentativac, odbijenu loptu spremio u mrežu u 100. minuti za konačnih 2:2, odnosno ukupnih 3:4 za AEK.

Bišćan: Ovo mi je vjerojatno najgori trenutak u životu"

 "Čestitam AEK-u i njegovim igračima na prolasku dalje. Želim i čestitati mojim igračima za trud. Igrali su u vrlo teškim uvjetima na ovom stadionu. Ovo je za mene jako tužan trenutak, vjerojatno najgori u cijelom životu. Bili smo jako blizu prolaska, ali na kraju ipak nismo uspjeli.

Možemo sad analizirati kako god hoćemo, ali nije trenutak da se rade analize zašto se to dogodilo na kraju susreta. U ovom trenu nemam volje ni za što, najviše mi je žao mojih dečkiju, zaista. Ovdje doći, odigrati ovako, biti toliko blizu, na kraju na najgori mogući način izgubiti taj prolaz. Stvarno ne vidim smisla da još nešto komentiram", rekao je trener Dinama Igor Bišćan.

Index.hr