Od ove sezone utakmice najelitnijeg europskog natjecanja igraju se u terminima od 18:55 i 21 sat po srednjoeuropskom vremenu, ali kako novac igra glavnu ulogu u svemu, tako i UEFA ponovo razmišlja o promjeni termina utakmica.

Čelni ljudi krovne kuće europskog nogometa, prema pisanju Bilda, razmišljaju da utakmice Lige prvaka prenesu na vikend, odnosno umjesto utorkom i srijedom, susreti bi se igrali subotom i nedjeljom.

Razlog ovakve promjene bi bio sasvim jednostavan. UEFA bi imala znatno veću zaradu nego što je to slučaj kada se utakmice igraju sredinom sedmice, jer bi vikendom imali mnogo više gledalaca. Više gledalaca znači više novca, pa nije ni čudo što je ovakav prijedlog postavljen pred čelnike Evropske fudbalske federacije.

Ovaj prijedlog će uskoro biti u razmatranju, pa bismo u budućnosti Ligu prvaka mogli gledati u posve neočekivanom terminu. To bi dosta poremetilo i klupska natjecanja u nacionalnim prvenstvima, ali novac ipak diktira apsolutno sve, prenosi Sportsport.ba.

Ako se izglasa odluka o igranju utakmica vikendom, to bi itekako promijenilo europski nogomet, jer bi one momčadi koje nastupaju u Ligi prvaka, prvenstvene utakmice igrali tijekom tjedna.