Kandidature su istaknuli Baku (Azerbajdžan), Minsk (Bjelorusija), Bruxelles (Belgija), Sofija (Bugarska), Kopenhagen (Danska), London (Engleska), Skoplje (Makedonija), München (Njemačka), Budimpešta (Mađarska), Jeruzalem (Izrael), Rim (Italija), Amsterdam (Nizozemska), Dublin (Irska), Bukurešt (Rumunjska), St. Petersburg (Rusija), Glasgow (Škotska), Bilbao (Španjolska), Stockholm (Švedska) i Cardiff (Walles).

Kandidaturu za organizaciju prvenstva povukle su Turska, Francuska i Švicarska, a ranije su to učinile i Hrvatska, Češka, Poljska, Portugal, Armenija, Grčka, Ukrajina i Srbija.

EP 2020. održat će se u 13 gradova u 13 država. U 12 gradova će se igrati po tri utakmice iz skupine, te po jedna utakmica osmine finala ili četvrtfinala, dok će 13. grad ugostiti oba polufinala i finale. UEFA je otkrila kako su Engleska i Njemačka jedine poslale prijave za polufinale i finale, pa je već sada poznato kako će finale EP-a 2020. biti u Londonu ili Münchenu.

Iznimno smo sretni i zadovoljni prijavama koje smo dobili. Europskim prvenstvom 2020. obilježit ćemo 60. godišnjicu prvog EP-a i bit će to posebno natjecanje, izjavio je predsjednik UEFA-e Michel Platini.

UEFA će gradove domaćine za EP 2020. objaviti 19. rujna ove godine.