Vodeći ljudi UEFA-e održali su važnu videokonferenciju na kojoj se raspravljalo o završnici prvenstava diljem Europe, a donesena je i odluka što će biti s europskim natjecanjima ukoliko se prvenstva ne budu bila u mogućnosti završiti.

U konačnici je donesena odluka da će klubovi po aktualnom plasmanu na tablici ići u europska natjecanja iduće sezone, a ne po koeficijentu kao što se prethodnih dana najavljivalo, prenose Sportske novosti.

Ukoliko neki od klubova bude imao manji broj odigranih susreta u borbi za Europu, bit će primjenjivan sistem prosjeka bodova po utakmici i na taj način će se odrediti konačan plasman.

To znači kako bi u ovom trenutku Englezi u Ligu prvaka poslali Liverpool, Manchester City, Leicester i Chelsea, Španjolska Ligu prvaka izborili Barcelonu, Real Madrid, Sevillu i Real Sociedad dok bi kod Talijana to bili Juventus, Lazio, Inter i Atalanta.

Kada je u pitanju HNL, u kvalifikacijama za LP bi bili Dinamo i Rijeka, dok bi Lokomotiva, Hajduk i Osijek igrali kvalifikacije za Europsku ligu.

Što se tiče BiH, ako se tako odvije situacija, u kvalifikacije za LP bi išlo vodeće Sarajevo, dok bi Željezničar, Zrinjski i Borac zaigrali u kvalifikacijama za Europsku ligu. Naravno tek treba vidjeti hoće li se prvenstvo u BiH moći nastaviti ili ne i što će biti s utakmicama Kupa BiH.

Prema posljednjim informacijama ako se sezona nastavi, igrala bi se jedna utakmica u polufinalu, a finale bi se igralo na neutralnom terenu u Zenici na stadionu Bilino polje. Tu priliku za trofej vrebaju Široki Brijeg, Zrinjski, Željezničar i GOŠK iz Gabele.