Iz provjerenih izvora bliskih Uefi portal 24sata.hr doznaje kako je Disciplinska komisija Europske nogometne federacije već odlučila o kazni Hrvatskoj za sramotnu svastiku na poljudskom travnjaku tijekom kvalifikacijske utakmice s Italijom.

Iako je kazna disciplinaca poznata u krugovima UEFA-e, Hrvatski nogometni savez o njoj će biti obaviješten tek kasnije poslijepodne.

Naravno, odmah nakon što u HNS stigne informacija, ona će biti proslijeđena i javnosti koja s nestrpljenjem očekuje kako se 'platiti' za novu sramotu hrvatskih navijača.

O kazni je odlučivalo 10 članova Disciplinske komisije na čelu sa strogim Austrijancem slovenskih korijena Thomasom Partlom, koji je već oštro kažnjavao Dinamo. Partl je prije sedam godina odrezao 200.000 eura kazne Dinamu zbog nereda navijača. Tada je to bila najveća kazna u povijesti klupskog nogometa, javlja 24sata.hr.

Iako su se mnogi pribojavali izbacivanja iz Europe, Hrvatsku zbog kršenja članka 14. Uefinog disciplinskog pravilnika kojim se propisuju mjere protiv rasizma, diskriminacijskog ponašanja i propagande, vjerojatno čeka oduzimanje bodova, novčana kazna i moguće nove utakmice bez navijača.