Danas su učenici OŠ Veselka Tenžere obilježili 38. godišnjicu smrti istoimenog kritičara,  esejista, feljtonista. Veselko Tenžera je rođen u Uzdolu 10.2.1942., a umro 20.2.1985.u Zagrebu. Da je živ, danas bi napunio 81 godinu. Tenžerova majka porijeklom je bila iz Konjica, a otac iz Sinja te otuda i prezime Tenžera koje inače ne pripada ovom kraju.

Od 1995. godine ova škola u selu Uzdol opravdano nosi naziv ovog „podstanara novina“ kako ga mnogi teoretičari nazivaju. Bio je najveći pisac među hrvatskim novinarima i najveći novinar među hrvatskim piscima.

Jedina je ova škola s njegovim imenom.

Kroz prezentaciju i plakate bila je ovo prigoda da se učenici pobliže upoznaju s ovim velikanom, rodom iz Uzdola. Nažalost, nijedna knjižnica u Rami nema nijedno njegovo djelo.

U mjesecu veljači provedeno je još nekoliko aktivnosti u ovoj školi. Obilježen je Dan zaljubljenih prigodnom igrom u kojoj je sudjelovalo svih 14 učenika i učenica ove škole.

 Provedeno je školsko natjecanje u pisanju poezije, započelo je obilježavanje Mjeseca hrvatskog jezika, pravljene su prigodne maske za maškare.

Kao i svake godine i ove djelatnici i učenici planiraju također provesti humanitarnu akciju u korizmi, a prikupljeni prihod ide najpotrebnijima u župi Uzdol.

Božana Nikolić