U sklopu Dana Europskog naslijeđa Federalno ministarstvo kulture i sporta objavilo je natječaj Mladi i naslijeđe 2017. godine, Upoznajmo kulturnu baštinu i čuvajmo prirodu.

Učenici naše škole zajedno s nastavnicom likovne kulture Lucijom Mišurom sudjelovali su na spomenutom natječaju i predstavili svoje likovno i stvaralačko umijeće. Učenica VII. razreda, Lorena Šimunović, osvojile je prvo mjesto koje zapravo dijeli s učenicama iz  OŠ Marka Marulića Prozor u kategoriji Likovni rad, makete i skulpture. Prvo mjesto osvojila je maketom Djevojka u narodnoj nošnji vadi vodu iz bunara. Svečana dodjela diploma i zahvalnica za za nagrađene učenike i nastavnike bit će upriličena u Dvoru u Tolisi, Orašje 25. 10. 2017. godine. Svim nagrađenim sudionicima natjecanja bit će organizirano trodnevno druženje u Orašju uz prigodan program Manifestacije.

Čestitamo učenici Loreni Šimunović i njenoj nastavnici Luciji Mišura na dobivenoj nagradi.
 
OŠ Ivana Mažuranića Gračac

U sklopu natječaja Mladi i naslijeđe 2017. godine učenici OŠ Marka Marulića sudjelovali su velikim brojem radova. Trud i rad su se i isplatili!

Učenice Manuela Križanac i Ružica Križanac pod vodstvom nastavnice Lucije Mišura osvojile su prvo mjesto /koje dijele s učenicom OŠ Ivan Mažuranić Gračac/ na Federalnom natjecanju u kategoriji Likovni rad, makete i skulpture. Prvo mjesto osvojile su maketama "Kolo" i "Stan". Pobjednici natjecanja nagrađeni su trodnevnim boravkom u Orašju gdje će biti izložba radova i svečana dodjela diploma i zahvalnica. Čestitamo!
 
OŠ Marka Marulića Prozor