Jedna muška osoba ubijena je u ponedjeljak u 23:40 sati u mjestu Kočerin kod Širokoga Brijega dok je naoružani počinitelj i dalje u bijegu.

U obiteljskoj kući T.K. rođenom 1976. došlo do uporabe vatrenog oružja posljedicom čega je jedna muška osoba inicijala Z.B. rođen 1964. iz mjesta Broćanac (Posušje) smrtno stradala.

Policijski službenici PU Široki Brijeg su zajedno sa dežurnim županijskim tužiteljem Borislavom Čuljkom obavili očevid i poduzimaju druge potrebne istražne radnje u cilju rasvjetljavanja i dokumentiranja izvršenog kaznenog djela ubojstva. Prema do sada prikupljenim saznanjima, s počinjenjem kaznenog djela se povezuje osoba T.K. koji se nalazi u bijegu i za njim se traga.

Tijelo smrtno stradalog je na licu mjesta pregledao liječnik Doma zdravlja Široki Brijeg koji je konstatirao smrt, nakon čega je tijelo smrtno stradalog Z.B. po nalogu dežurnog tužitelja prevezeno u gradsku mrtvačnicu Mostar gdje će se po nalogu županijskog tužitelja izvršiti obdukcija, izjavila je za portal Jabuka.tv glasnogovornica Županijskog tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu Petrunjela Matijević.

Počinitelj je naoružan i opasan

Osumnjičeni T.K. (46) nalazi se u bijegu i za njim se traga, a u pretragu terena uključeni su i policijski službenici Specijalne policije.

Građane upozoravamo da je osumnjičenik naoružan i opasan te ukoliko ga primijete da mu se ne približavaju nego da odmah nazovu interventni policijski broj 122, stoji, između ostaloga, u priopćenju MUP-a ŽZH.

Policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Široki Brijeg poduzimaju sve potrebne mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja i dokumentiranja izvršenog kaznenog djela, dodaju iz policije.

Specijalna i temeljna policija MUP-a ŽZH postavila je kontrolne punktove na glavnim raskrižjima koja vode prema Kočerinu.

(www.jabuka.tv)