Presuda Sanjinu Sefiću i ostalim optuženim u ovom slučaju bit će izrečena danas u Županijskom sudu u Sarajevu.

Prvooptuženi Sefić je 12. listopada 2016. godine uhićen u Novom Sadu, a 9. siječnja ove godine izručen je pravosuđu BiH nakon ekstradicijskog postupka. Tereti ga se za izazivanje prometne nesreće u Sarajevu u kojoj su smrtno stradale studenice Selma Agić i Edita Malkoč.

Postupak protiv Sefića i sudionika počeo je 21. ožujka prošle godine na Županijskom sudu, a Sefić i osumnjičeni pomagači Dino Alić, Amar Salihović, te njegova sestra Sara Sefić tada su se izjasnili da nisu krivi za ovaj slučaj.

U lipnju prošle godine, četiri mjeseca po početku sudskog procesa - cijeli glavni pretres ponovno je započet, zbog zakonskih posljedica odgađanja nekoliko ročišta.

Iz Tužiteljstva ŽS su po završetku dokaznog procesa zatražili maksimalnu kaznu zatvora za Sanjina Sefića i to za počinjenje dva teška kaznena djela: protiv sigurnosti javnog prometa sa smrtnom posljedicom stradanja dvije osobe i neukazivanja pomoći nakon prometne nesreće.

S druge strane, obrana, odnosno odvjetnik Kerim Čelik koji zastupa Sefića zatražio je oslobađajuću presudu u ovom slučaju. Oslobađajuće presude zatražili su i odvjetnici Dine Alića, Sare Sefić, Amara Salihovića i Sauda Nišića.

Izricanje presude zakazano je u 10 sati.