Generalnom konzulatu Bosne i Hercegovine u Frankfurtu je službeno potvrđeno da je nijedan državljanin Bosne i Hercegovine nije smrtno stradao u oružanom napadu na dva ugostiteljska objekta u gradu Hanau, SR Nemačka.

Jedna osoba koja je nastradala ima bh. porijeklo, ali nema državljanstvo naše zemlje, priopćili su ranije iz Ministarstva, nakon čega su priopćili kako je došlo do greške.

''Naknadnim provjerama Generalnog konzulata Bosne i Hercegovine u Frankfurtu, generalni konzula BiH Lucijano Kaluža je obavijetio MIP BiH da je nastradala osoba, koja je bila stalno nastavljena u SR Njemačkoj i koja je porijeklom iz BiH ipak imala državljanstvo naše zemlje'', navode iz Ministarstva.

Ministarstvo vanjskih poslova BiH, dodaju, izražava sućut obitelji stradalog državljanina BiH, kao i obiteljima svih drugih ubijenih u ovom terorističkom napadu.

Ranije smo pisali kako je u masakru u Njemačkoj stradala jedna osoba iz BiH, međutim ministarstvo vanjsih poslova je tu informaciju demantiralo.

Podsjetimo, napadač osumnjičen za ubojstvo devet osoba u zapadnom njemačkom gradu Hanauu pronađen je mrtav u svom domu.

Još jedno tijelo pronađeno je u kući napadača u Hanauu, gradu istočno od Frankfurta gdje su se odvijale pucnjave.  Bild navodi kako se radi o majci masovnog ubojice.

"Nema naznaka da su umiješani i drugi osumnjičeni", objavila je policija na Twitteru.

"Jedna od dvije pronađene mrtve osobe vrlo vjerojatno je počinitelj", navode.

Bljesak.info